Mednarodni dan starejših v Knjižnici Domžale

Združeni narodi vsako leto 1. oktobra obeležujejo mednarodni dan starejših (starejši odrasli nad 65 let). Ta dan je bil razglašen za ozaveščanje o prispevku starejših ljudi k družbi ter o izzivih, s katerimi se soočajo starejše generacije. Mednarodni dan starejših je pomemben dan za razmislek o vprašanjih, povezanih s staranjem prebivalstva in spodbujanje družbene inkluzije ter enakopravnosti za vse generacije.

V Knjižnici Domžale se lahko ob tej priložnosti udeležite več dogodkov, namenjenih starejšim:

V ponedeljek, 2. oktobra 2023 ob 17.00, bo potekalo predavanje z naslovom Duševno zdravje. Predava Andraž Purger, vodja projekta Dihamo z naravo. Predavanje poteka v organizaciji z društvom Šola zdravja. Vstop je prost!

V petek, 6. oktobra 2023, bo med 9.00 in 10.00 potekala brezplačna predstavitev možganske telovadbe Brainobrain Senior. Delavnica poteka v organizaciji Brainobrain centra Dol pri Ljubljani. Vstop je prost!
V torek, 10. oktobra 2023 ob 17.00, vabljeni na strokovno predavanje za svojce oseb z demenco z naslovom Alzheimer Cafe, v organizaciji z Domom upokojencev Domžale. Vstop je prost!

V četrtek, 12. oktobra 2023 ob 18.00, se lahko udeležite predavanja za starejše voznike in voznice z naslovom Prometna varnost za starejše voznike. Predavanje bo izvedel AMZS inštruktor varne vožnje z Vranskega. Izmed udeležencev bodo izžrebali osebe, ki se bodo udeležile še brezplačnega tečaja varne vožnje, prilagojenega za starejše voznike, v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem. Vstop je prost!

Obenem vas vabimo, da se pridružite bralcem v novi sezoni bralne značke za odrasle Okusimo besedo. V letošnjem letu bo poleg običajnega seznama literature, ki zajema različne žanre, stroko in leposlovje, na voljo tudi poseben seznam Zlata leta, namenjen starejšim bralcem. Knjige za bralno značko lahko prebirate z obeh seznamov. Z bralno značko pričnemo 1. oktobra 2023. Vabljeni!

Knjižnica Domžale

Tagi