Lidija Bašič Jančar: Popolna ljubezen

Knjiga Popolna ljubezen avtorice Lidije Bašič Jančar govori o odnosih, o tistih najbolj osebnih, intimnih, kjer bi se vsi radi počutili lepo.

Na predstavitvi knjige bomo odpirali teme, ki nas pravzaprav vse zelo zanimajo: o zaljubljenosti, zreli ljubezni, srečnih odnosih, krizah, kako preseči konflikte, kako iz kriz potegniti najboljše za par in vsakega izmed njiju. Kdaj in kako se zgodi prelomnica, ko zaljubljenost počasi mineva in zakaj  v odnosih pravzaprav mora postati težko? Ima vsak par priložnost, da postane odnos zadovoljujoč in zakaj nekateri zmorejo, drugi pa ne?

Srečujemo se s paradoksom, saj krize v odnosih prinašajo priložnost za partnerja, da se soočata s svojo zgodovino, vzorci, pričakovanji in hrepenenji. Seveda se bomo dotaknili tudi starševstva, kaj pomeni imeti stik z otrokom. Najbolj zanimivo je, kako najzgodnejši trenutki stika med staršema in otrokom spominjajo na odzive, ki jih imata partnerja med seboj: občutki zaljubljenosti, varnost, tolažba, različna hrepenenja in pričakovanja, globoke želje in večno iskanje tistega, ki nam bo zapolnil najosnovnejše potrebe.

Bolj kot o popolnosti bomo iskali trenutke v odnosu, zaradi katerih nam uspe ohranjati odnose tudi tedaj, ko nam je težko, smo prestrašeni, jezni, polni žalosti. Ko vidimo le še krivico in zakrčenost, smo ujeti v lastne predstave in pričakovanja. Knjiga vsekakor ponuja upanje.

Na samem dogodku bo možen tudi nakup knjige po znižani ceni.

Avtor: Lidija Bašič Jančar

Tagi