Krašnjo, Šmarco in Groblje bo v maju obiskala mutasta ženska

Dramska skupina Kulturnega društva Groblje letos praznuje trideset letnico delovanja in pripravlja tri ponovitve dramskega dela z naslovom »Kadar se ženski jezik ne suče ali Žena je najboljša, če je tih«. Lepo vabljeni v petek, 5. 5. 2023 (Društveni dom Krašnja), v soboto 6. 5. 2023 (Kulturni dom Šmarca) in v nedeljo 7. 5. 2023 (Kulturni dom Groblje) na ogled igre, ki govori o mutasti ženski, ki povedat ne more, razložit ne zna in pa možu, ki ima samo eno željo, da spregovori.

Trgovec Martin verjame, da je našel popolno dekle za svojo ženo – mutasto in še verjetno dedinjo. Idealno torej – žena, ki mu ne bo ugovarjala in jezikala, za povrh pa v hišo prinesla še veliko bogastvo.  Ali lahko ima kdo sploh takšno srečo? Slišiš, zaspane, ženska, ki ne govori!

E, ne, take pa nima svet. Ima jo, pa jo ima, mladenič, jaz pa sem jo našel, to redkost sveta! Zakona dnevi v tihem miru in molčanju nama bodo tekli. Vsi možje jezičnic, hudih babnic, nevoščljivo bodo rekli: najlepša dika je ženska brez jezika. Sem jo zasnubil in jo semkaj pripeljal. Čaka na vozu …

Utrinke s premiere si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Ogled ponovitev bo možen v petek 5. 5. 2023 ob 20. uri v Društvenem domu Krašnja, v soboto  6. 5. 2023 ob 20. uri v Kulturnem domu Šmarca in pa v nedeljo, 7. 5. 2023 ob 20. uri v Kulturnem domu Groblje.

Vstopnice so na voljo na telefonski številki: 040 704 497 ali uro pred predstavo na gostujočih prizoriščih.

Lepo vabljeni.

Petra Petravič; Foto: Miro Pivar/Arhiv domžalca (s premiere v Grobljah)

 

Tagi