Kozolec na travniku gosti otroško predstavo Začarana buča je čarovnik Uršolin

Na Domžalcu se je v petek, 27. oktobra 2023, zaključila nagradna igra, ki je pritegnila veliko zanimanja. Izžrebali smo 5 srečnežev, ki so prejeli vsak po 2 brezplačni vstopnici za ogled otroške predstave Začarana buča je čarovnik Uršolin, ki si jo bodo lahko otroci starejši od 3. let v spremstvu odrasle osebe ogledali pod Kozolcem na travniku v Dobu pri Domžalah v torek 31. oktobra 2023, ob 17. uri. Zanimanje za ogled otroške predstave v času krompirjevih počitnic je precejšnje, zato lepo vabljeni k pravočasnemu nakupu vstopnic.

Pod Kozolcem na travniku v Dobu pri Domžalah so bili letošnjo jesen torkovi popoldnevi rezervirani za mlade nadobudneže stare 3 leta in več, ki so si v spremstvu staršev, dedkov in/ali babic z veseljem in zanimanjem ogledali izbrane otroške predstave, ki so bile zasnovane ravno zanje. Otroške gledališke predstave je pripravil in uprizoril Uroš Lavrič skupaj z ostalimi člani Zavoda Enostavno Prijatelji (ZEP) in v sodelovanju z Barbaro Vilar.

Jesenski cikel otroških gledaliških predstav bo na noč čarovnic, v torek 31. oktobra 2023 ob 17. uri sklenila gledališka predstava za otroke z naslovom Začarana buča je čarovnik Uršolin.

Začarana buča je čarovnik Uršolin

Začarana buča je čarovnik Uršolin, Foto: Zavod Enostavno Prijatelji

Otroška predstava Začarana buča je čarovnik Uršolin prikazuje zgodbo navadne deklice, ki postane prava čarovnica. Dobri čarovnik Uršolin vse svoje prijatelje povabi na čarovniško zabavo. Vabilu pa se odzove tudi nepovabljena gostja, hudobna čarovnica Uršula, ki čarovnika spremeni v bučo, saj ne mara prijaznih in dobrih zabav. Če na pomoč ne bi prihitela dobra čarovnica Ula in otroci, bi čarovnik Uršolin najverjetneje pristal v kakšni bučni omaki.

Tudi otroška predstava Začarana buča je čarovnik Uršolin bo izpeljana ne glede na vremensko napoved. V kolikor bodo vremenske razmere in pa jesenske temperature dopuščale, bo zadnja predstava izpeljana pod kozolcem, kjer so toplejša oblačila vsekakor priporočljiva. V primeru hladnejših jesenskih temperatur, pa jo bodo izpeljali v Kavarni Hiša.

Minula otroška predstava pod Kozolcem na travniku, foto: Kavarna Hiša

Osebna vozila lahko parkirate na parkirišču Kavarne Hiša. Predstave trajajo od 35 – 40 minut, otroka pa mora spremljati polnoletna oseba, ki zanj odgovarja.

Vstopnice za ogled predstave (8 eur) so že naprodaj v Kavarni Hiša, kjer jih lahko osebno tudi prevzamete. Zanimanje za ogled otroške predstave je veliko, zato si še pravočasno priskrbite vstopnice.

Avtor: Petra Petravič; Foto: Zavod Enostavno Prijatelji in Kavarna Hiša

 

Tagi