Koncert ob 100. obletnici smrti Josipa Ipavca

Večer samospevov z vokalom in saksofoni

Ob 100. obletnici smrti slovenskega skladatelja in zdravnika dr. Josipa Ipavca Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Domžale prireja večer samospevov v slovenskem in nemškem jeziku, ki bodo zazveneli v posebni barvitosti vokala in zvoka štirih saksofonov. Koncert bo potekal v torek, 23. novembra 2021, ob 20. uri v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale.

Izvajalci bodo koroški baritonist Gabriel Lipuš ter mednarodno priznani ansambel 4Saxess (Andrej Omejc, Oskar Laznik, Tadej Šepec, Dejan Prešiček), ki so v letošnjem letu posneli tudi zgoščenko Ipavčevih del v priredbi za vokal in kvartet saksofonov. Na koncertu v Domžalah se jim bo pridružila še mezzosopranistka Aleksandra Radovanovič.

Igor Grdina v svoji knjigi “Slovenski Mozart, knjiga o Josipu Ipavcu” postavlja skladateljeve samospeve v sam vrh evropske glasbene ustvarjalnosti začetka 20. stoletja, zato se nam obeta lep glasbeni večer, prežet s čudovito glasbo in kančkom humorja.

Nastopajoči:

  • Gabriel Lipuš– bariton
  • Aleksandra Radovanovič– mezzosopran
  • Ansambel 4Saxess:
  • Andrej Omejc– sopranski saksofon
  • Oskar Laznik– altovski saksofon
  • Tadej Šepec– tenorski saksofon
  • Dejan Prešiček– baritonski saksofon

Vstop prost, oz. z brezplačnimi vstopnicami.

Brezplačne vstopnice so na voljo na blagajni Kulturnega doma Franca Bernika Domžale. Informacije in rezervacije vstopnic po telefonu 01 / 722 50 50 ali preko elektronske pošte (v času uradnih ur, ob delavnikih od 10.00 do 12.00 ure, v sredo, tudi od 15.00 do 17.00 ure) blagajna@kd-domzale.si.

Za obisk koncerta je potreben pogoj PCT ter obvezno spoštovanje navodil NIJZ ter nošenja mask v zaprtih prostorih.

Organizator: JSKD OI Domžale

Tagi