KD Franca Bernika: pregled kulturnih dogodkov od 10. junija do 16. junija 2024

Ta teden se bo v domžalskem Slamnikarskem muzeju odvijala Poletna muzejska noč, kjer bomo interaktivno raziskovali slamnikarsko dediščino, ustvarjali in se osvežili pod slamniki. Oglejmo si kateri kulturni dogodki nas čakajo v tem tednu. 

Javni zavod Kulturni dom Franca Bernika Domžale je ključnen pri kulturni identiteti Domžal in ima pomembno vlogo pri povezovanju skupnosti ter ohranjanju kulturne dediščine. V zadnjih letih se nenehno trudi širiti svojo ponudbo ter privabljati različne umetnike in ustvarjalce tako iz Slovenije kot iz tujine in s tem vsem obiskovalcem ponuditi raznovrsten in zanimiv kulturni program.

sreda, 12. junij 

18.00: HEVREKA!

Hevreka! želi pri gledalcih spet zanetiti strast do ustvarjalne misli in jim teme, ki so velikokrat dolgočasne (znanost, matematika, fizika) predstaviti na svež, iskriv način. Igramo se z znanostjo, ki je – na presenečenje mnogih – že sama po sebi zelo igriva!

Lokacija: Dom kulture Kamnik

sobota, 15. junij 

18.00: POLETNA MUZEJSKA NOČ V SLAMNIKARSKEM MUZEJU

Dobrodošli na muzejski večer, ko bomo interaktivno raziskovali slamnikarsko dediščino, ustvarjali in se osvežili pod slamniki.

Muzej bo odprt od 18. do 21. ure. Dobrodošli, vstop je prost.

  • 18:00-18.30: Slamnikarska zgodba, pripovedna predstava s kamišibajem in glasbo / pripoveduje Barbara. Zonta / poje: Tomaž Marič / produkcija: Kulturni dom Franca Bernika Domžale.
  • 18:30-21.00: Za mlajše, starejše in tiste vmes, tematsko vodenje s prikazom izdelave slamnika.
  • 18:30-21.00: Ustvarjamo po slamnikarsko, ustvarjalne delavnice.

SLAMNIKARSKI MUZEJ / Odprt od 10 – 12. ure in 17. – 19. ure / v muzeju je na ogled stalna razstava 300 let slamnikarstva na Domžalskem / vstop prost

Lokacija: Slamnikarski muzej

nedelja, 16. junij 

19.00: NOVI SLOVENSKI ŠANSON

Trio mladih in ne več tako mladih, predvsem pa novih šansonjerjev in šansonjerk bo v rozariju predstavil vznemirljivo mešanico avtorskih skladb, ki na novo definirajo in bogatijo slovensko tradicijo šansona, ki med žlahtnimi vrtnicami zveni še lepše.

Lokacija: Arboretum Volčji Potok, park Rozarij

Vabljeni!

Avtor: Karin Božič Zupančič; Foto: KD Franca Bernika

 

Tagi