Izšla je nova številka Slamnika – avgust 2024

Izšla je avgustovska številka Slamnika. Glasilo Slamnik je osrednji tiskani informator o življenju in delu v občini Domžale, ki ga brezplačno prejemajo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do nove avgustovske številke v letu 2024.

Drage bralke, dragi bralci,

pred nami je novo šolsko leto, ko bodo ulice in ceste ponovno polne otrok. Za večjo varnost v prometu smo zdaj tudi v Domžalah dobili barvito in pisano označevanje šolskega okoliša, ki voznike dodatno opozarja na dejstvo, da se nahajamo tam, kjer je lahko največ razigranih, navihanih in nepazljivih otrok. Letos poleti je namreč prizadevanja Občine Domžale za zagotavljanje varnosti najmlajših v prometu dodatno podprlo podjetje Kansai Helios Slovenija in doniralo 5305 kg barv za izdelavo pisanih talnih oznak v okolici osnovnih šol Dob, Domžale, Rodica in Venclja Perka. Obnovljene pa so tudi cestne oznake v okolici vseh šol.

V Temi meseca vam predstavljamo razširjeni Center za duševno zdravje otrok in mladostnikov ter Razvojno ambulanto s centrom za zgodnjo obravnavo, ki zdaj delujejo na novi lokaciji v Domžalah. Novi prostori, ki obsegajo skoraj 2000 kvadratnih metrov, omogočajo delovanje dveh med seboj dopolnjujočih se programov na isti lokaciji, kar zagotavlja boljše pogoje za delo strokovnjakov ter celostno obravnavo otrok in mladostnikov.

V Velikem intervjuju je naša gostja Andreja Škrlj, ravnateljica OŠ Roje, šole za otroke s posebnimi potrebami, ki letos praznuje 60 let delovanja. Poudarja pomen zavedanja, da so njihovi učenci enakovreden in enakopraven del skupnosti, ki k njej aktivno prispevajo in dodajajo svoj kamenček k raznolikosti našega lokalnega okolja.

Septembrski Obraz Domžal je raziskovalec z Instituta »Jožef Stefan« Marko Jeran, ki v Domžalah vodi pogovorne večere z naslovom Dober večer, znanost, s katerimi želi zbujati okolico ter ljudem približati znanost na način, da jih bo zanimala.

V Slamniku lahko izveste več tudi o pogodbi za izvedbo investicije nadgradnje procesa obdelave blata, ki so jo julija podpisali v prostorih CČN Domžale – Kamnik in katere skupna vrednost znaša 6.259.200 evrov.

September je čas vpisov v abonmaje, različne delavnice, interesne dejavnosti … nekaj od njih se predstavlja in vas vabi k vpisu tudi na straneh Slamnika.

Vabljeni k branju Slamnika.

Špela Čarman, odgovorna urednica

Tagi