Izšla je nova številka Slamnika – avgust 2021

Izšel je avgustovski Slamnik, osrednji tiskani informator o življenju in delu v občini Domžale, ki ga brezplačno prejemajo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do nove avgustovske številke v letu 2021.

V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove avgustovske številke Slamnika.

Drage bralke, dragi bralci,

za nami je poletni čas, ki nam je prinesel malo bolj sproščeno življenje, čeprav daleč od tistega, kakršnega smo bili vajeni nekoč. Še vedno je dogodkov in prireditev, različnih festivalov in druženj veliko manj, kot smo jih bili vajeni nekoč, a zato so tiste prireditve, ki smo se jih lahko udeležili, toliko bolj dragocene. Pred nami je ponovno negotova jesen. A kljub mračnim napovedim se ne damo, načrtov za prihodnost je veliko in držim pesti za njihovo uresničitev. Tako bo že v začetku septembra v Češminovem parku potekalo 1. srečanje upokojencev občine Domžale s sloganom Starejši smo skupaj močnejši, zato smo k pogovoru v Velikem intervjuju povabili podpredsednico Društva upokojencev Domžale Marijo Radkovič in predsednika Tonija Prusa. Vse analize in pričakovanja kažejo, da se bo število starejših ljudi v naši državi iz leta v leto povečevalo, s povečanjem pa naj bi zagotavljali tudi večjo skrb zanje za kvalitetno in dostojno staranje. Vloga takšnih društev bo zato vedno močnejša.

V Temi mesca smo se dotaknili področja, ki je vsakodnevno prisotno v našem življenju, a pri različnih ljudeh budi različne občutke – življenja s hišnimi ljubljenčki. Živali v urbanem okolju lahko prinesejo veliko pozitivnega, hkrati pa potrebujejo tako odgovorne lastnike kot strpne someščane. Arhitekt Miha Volgemut, član posvetovalne skupine pri oddelku za urejanje prostora Občine Domžale, pa je za Slamnik spregovoril o prostorskih in arhitekturnih rešitvah naše občine. Po njegovih načrtih se prenavlja ‚ploščad pri Vele‘ in v pogovoru z njim si lahko preberete ključne poudarke nove podobe osrednjega občinskega trga.

V rubriki Aktualno predstavljamo uspešen zaključek druge skupine udeležencev projekta Podjetno nad izzive v Ljubljanski urbani regiji (PONI LUR), med katerimi sta s svojimi poslovnimi idejami izstopala tudi dva Domžalčana – Nuša Marinc z lastno naravno kozmetiko in Nejc Nekrep z butičnim pivom.

Da bi lahko tudi v času covida-19 obiskovali kulturne prireditve, je Kulturni dom Franca Bernika poskrbel za celovito in obsežno sanacijo ter posodobitev prezračevalnega sistema v celotnem objektu kulturnega doma. Več o tem si lahko preberete na kulturnih straneh Slamnika, kjer boste našli tudi odzive na poletno kulturno dogajanje.

Na športnih straneh vam poleg aktualnih športnih novičk predstavljamo mladega domžalskega hokejista Timoteja Kočarja, odličnega napadalca HK Sij Acroni Jesenice, ki je s svojim klubom letos osvojil naslov slovenskih državnih prvakov.

Vsem šolarjem želim uspešen začetek novega šolskega leta in da bi se v letošnjem šolskem letu izobraževali v šoli in ne doma.

Špela Čarman, odgovorna urednica

 

Tagi