Igrišča ne damo v Mestnem kinu Domžale

V četrtek, 5. septembra 2024, se bo na filmskem platnu Mestnega kina Domžale ob 20. uri premierno odvrtel mladinski film z naslovom Igrišča ne damo. Po projekciji filma bo sledil pogovor z ustvarjalci.

Film govori o dvanajstletni Almi, ki se z očetom preseli v novo sosesko v Ljubljani, kjer naleti na skejtersko središče, ki ga vodi njena sošolka Luna. Kljub začetnemu nerazumevanju med njima se napetosti še povečajo, ko Alma izve, da bo gradbeno podjetje, kjer je njen oče zaposlen, porušilo priljubljeno igrišče pred blokom, obdan z zelenimi drevesi, in zgradilo parkirišče za avtomobile. Alma se odloči, da bo v boju za igrišče, drevesa in čist zrak združila moči s svojo najhujšo nasprotnico in njeno druščino. Ekipa ima le teden dni časa, da reši igrišče.

Režiser filma Igrišča ne damo, Klemen Dvornik, ustvarja na področju avdiovizualne industrije. Širši javnosti je znan tudi kot režiser ene najbolj uspešnih slovenskih nadaljevank, Jezero. Za svoje delo je prejel več nagrad. Poleg tega je aktiven član različnih stanovskih združenj in od leta 2016 poučuje televizijsko režijo na AGRFT.

»Kot oče dveh sinov imam priložnost na lastne oči videti, kako je danes otroštvo drugačno: kavbojce in indijance pred hišo so zamenjale digitalne bitke, najboljši prijatelji ne živijo v sosednji ulici, ampak na sosednjem kontinentu, krvava kolena in nosove so zamenjale pekoče oči in depresija. S filmom Igrišča ne damo! želim otrokom približati lepoto zunanje igre in druženja z vrstniki ter jim poslati sporočilo, da nikoli ne smemo obupati, ker če delujemo skupaj, lahko prispevamo k spremembi in gradimo boljšo prihodnost! Skozi avanturo Alme in njene družbe želim poustvariti emotivno in vizualno vznemirljivo pripoved, tako kot je bil zame v otroštvu navdihujoč film Poletje v školjki.« pravi režiser filma Klemen Dvornik.

Vabljeni!

Karin Božič Zupančič; Foto: Igrišča ne damo

Tagi