Hribarjev večer

V organizaciji Kulturnega društva Ivan Hribar Trzin bo v soboto, 22. oktobra 20222, ob 19. uri v Kulturnem domu Trzin potekal Hribarjev večer, na katerem se bo prepletala pesem, glasba in ples, obudili bodo pa tudi spomin na najbolj znanega krajana in zaslužnega ljubljanskega župana Ivana Hribarja.

Na prireditvi bodo nastopili Mešani pevski zbor Ivan Hribar Trzin, Sorški orgličarji, Cerkljanski gavnarji in Kulturno društvo Folklora Cerklje. Pokrovitelj prireditve je Občina Trzin.

Hribarjev večer je postala že tradicionalna trzinska prireditev, saj bo letos potekal že petič. Začetki segajo v čas ustanovitve Kulturnega društva Ivan Hribar Trzin, ki od leta 2017 skrbi za prepoznavnost trzinskega rojaka Ivana Hribarja. V okviru kulturnega društva delujejo Mešani pevski zbor Ivana Hribarja, Ženski pevski zobr Trzinke, Moški pevski zbor Ivan Hribar, ljubitelji recitacij in ljubitelji glasbenih plesnih kreacij.

Mešani pevski zbor Ivan Hribar Trzin, ki bo nastopil na Hribarjevem večeru, se je rodil med korono. Skupaj zbor šteje 27 pevcev. V takšni zasedbi se bodo predstavili prvič. S tem je zaključen 5 letni plan njihovega društva, da morajo imeti tudi močan mešani pevski zbor. V tem trenutku se spopadajo z domoljubnimi pesmimi in popevkami. Pevci in pevke so zelo motivirani za tako sestavo zbora. To se kaže tudi na vajah z veliko potrpežljivostjo. Vaje potekajo ob sredah med 17. in 19. uro v Kulturnem domu Trzin. Njihov zborovodja je Primož Leskovec.

Če ste ljubitelji petja, se jim lahko pridružite, saj bodo imeli 26. oktobra 2022, ob 16. uri še eno avdicijo za moški in ženski glas. Prijave sprejemajo na telefonski številki 041 636 295 ali na zpz.trzinke@gmail.com.

Miha Ulčar; Foto: KD Ivan Hribar Trzin

Tagi