Domžalska kulturna krajina je zelo razširjena in raznolika

V občini Domžale potekajo ob slovenskem kulturnem prazniku številni dogodki in prireditve. Osrednji dogodek bo Slavnostna prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku, ki bo v četrtek, 2. februarja, ob 19.00, v Kulturnem domu Franca Bernika. Slavnostni govorec Matej Primožič, podžupan občine Domžale, je ob napovedi prireditve povedal: »Mesec februar je v Sloveniji mesec kulture in tako je tudi v Občini Domžale. V letu 2023 so bili in še bodo v naši občini ponovno organizirani številni kulturni dogodki. Domžalska kulturna krajina je zelo razširjenja in raznolika, od profesionalne institucije Kulturnega doma Franca Bernika do številnih ljubiteljskih kulturnikov, ki so tudi v mesecu kulture v letu 2023 zelo aktivni.«

Poleg povabila na Slavnostno prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku v Kulturnem domu Franca Bernika je povabil še na koncert ženskega pevskega zbora Spev, ki bo v torek, 7. februarja 2023, v Kulturnem domu Groblje ter na prireditev Zveze kulturnih društev Domžale, ki bo potekala na kulturni praznik, 8. februarja 2023, v Slamnikarskem muzeju. Opozoril je tudi na cikel kulturnih dogodkov v Ihanu in v drugih krajih občine.

V Občini Domžale bo osrednji dogodek ob slovenskem kulturnem prazniku slavnostna prireditev, ki bo potekala v četrtek, 2. februarja 2023, ob 19.00, v Kulturnem domu Franca Bernika. Matej Primožič, podžupan Občine Domžale, je pojasnil: »Za organizacijo slavnostne prireditve smo izbrali četrtek, 2. februarja, ker je kulturni praznik v letu 2023 v času zimskih šolskih počitnic, ko bo veliko občank in občanov odsotnih. Želimo si, da bi bila slavnostna prireditev dobro obiskana.«

Kulturni program na Slavnostni prireditvi ob slovenskem kulturnem prazniku z naslovom Tri želje je pripravila Anja Štefan, znana pravljičarka in pripovedovalka, ki je h sodelovanju ponovno povabila tudi Janeza Dovča in Boštjana Gombača. Uglašen glasbeno-pripovedovalski trio soustvarja že dobrih deset let. S svojimi predstavami razširjajo predvsem slovensko pripovedno izročilo. Tako bo tudi na slavnostni prireditvi v Občini Domžale.

Vstopnice za slavnostno prireditev bodo do zapolnitve sedežev na voljo na blagajni Kulturnega doma Franca Bernika od srede, 1. februarja.

Občina Domžale

 

Tagi