10 let med strunami

Društvo Lipa, Univerza za tretje življenjsko obdobje Domžale vas v sredo, 8. novembra 2023, ob 19. uri vabi na predstavitev zbornika in koncert glasbenih skupin, ki bo potekal v Kulturnem domu Groblje.

Glasbene skupine, ki so vključene v študijske programe v Društvu Lipa, Univerzi za tretje življenjsko obdobje Domžale v letošnjem letu obeležuje 10 let ustvarjanja na citrah in kitarah. Ob 10-letnem jubileju so pripravili predstavitev ZBORNIKA s koncertom citrarjev in kitaristov društva Lipa, ki bo potekal v sredo, 8. novembra 2023, ob 19. uri v Kulturnem domu Groblje.

Marjan Ravnikar, predsednik Društva Lipa Domžale je pred prihajajočim dogodkom povedal, da ga veseli, da je področje glasbe v njihovi Lipi prisotno že desetletje in je postalo pomemben del kulture v naši občini, nastopi naših glasbenih skupin pa so znani tudi v sosednjih občinah, nemalokrat pa so se pojavljali tudi v različnih krajih Slovenije: “Posebej to lahko zapišem za citrarske in kitarske skupine ter se ob tem iskreno zahvalim vsem mentorjem, posebej Damjani Praprotnik in v zadnjem letu Jasni Levičar. Omeniti pa moram tudi prof. Petra Napreta ter njegove sodelavce, ki so vsi skupaj pripomogli k uresničevanju sanj in želja naših glasbenic in glasbenikov, slednje žal pogrešamo, ki z veliko ljubeznijo pridobivajo vedno nova znanja pri igranju citer ter vso svojo ljubezen, največkrat do slovenske pesmi, posredujejo vsem, ki radi prisluhnejo zvenu citer in njihovim melodijam. Obenem pa lahko zapišem, da je prav igranje citer v okviru naše univerze pripomoglo, da smo citrarske skupine dobili tudi drugje – v kulturnih društvih ter da so naše citrarske in kitarske glasbene skupine povsod dobrodošle.”

Miha Ulčar; Foto: Društvo Lipa Domžale

Tagi