Napovednik: Medena koža in filmski pogovor o problematiki posvojenih otrok

V sredo, 26. novembra 2014, bo ob 20. uri bo v Mestnem kinu Domžale predvajana animirana biografija Medena koža. Gre za avtobiografski film o bolečini in veselju posvojenih otrok. In ker film govori o problematiki posvojenih otrok, bo v ta namen po projekciji filma potekal še pogovor o tej problematiki.

Po projekciji filma se bodo v Mestnem kinu pridružile in svoja mnenja delile dr. Anica Mikuš Kos, Pia Ana Lemark in dr. Nevenka Zavrl. Pogovor z gostjami bo vodila Cveta Zalokar.

Couleur de peau: Miel / animirana biografija / režija: Jung in Laurent Boileau / scenarij: Jung in Laurent Boileau po Jungovem istoimenskem grafičnem romanu / glasovi: William Coryn, Christelle Cornil, Jean-Luc Couchard, Arthur Dubois / 2012 / Južna Koreja, Belgija, Francija, Švica / distribucija: Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta / 75’ / Nesentimentalen avtobiografski film bolečine in veselja.

Animirani dokumentarec pripoveduje zgodbo avtorja stripov in so-režiserja filma Junga, ki je bil rojen leta 1965 v Koreji in leta 1971 posvojen v Belgijo. Ob koncu korejske vojne je bilo na tisoče korejskih otrok posvojenih na Zahod in Jung je bil eden izmed njih. Odraščal je kot edini Azijec v belgijski družini. Bil je problematičen otrok, ki ni zmogel najti pravega stika z okolico, zato se je zatekal v domišljijski svet in veliko risal. Na srečo mu je kljub mladostniškim težavam uspelo življenje obdržati na pravih tirnicah. Več let pozneje se je vrnil v Seul, da bi našel svojo biološko mamo ali pa preprosto zato, da bi preveril, koliko se v Koreji počuti doma. Odrasli Jung tako spretno izriše svojo lastno zgodbo, polno humorja in osebnega uvida.

Nagrade: nagrada občinstva in nagrada Unicef na mednarodnem festivalu animiranega filma v Annecyju 2012

Avtor: Miha Ulčar; Foto: KD Franca Bernika Domžale
Tagi