Nanine karikature: Zvezdana Mlakar

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo pisatelja in komika Robbia Coltranea, danes pa je na vrsti karikatura slovenske gledališke in filmske igralke Zvezdane Mlakar. 

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar se je rodila 5. maja 1960 na Ptuju. Zvezdana je znana predvsem po svojih gledaliških in filmskih vlogah. Prvič je na gledališki oder stopila, ko je bila še osnovnošolka. Svoje šolanje pa je nato nadaljevala na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo, kjer je študirala igro in umetniško besedo. Leta 1987 se je pridružila ansamblu Drame v Ljubljani. Nastopala je tudi v številnih tv nadaljevankah in filmih. Zvezdana Mlakar je tudi dobitnica številnih nagrad, med njimi je prejela Boršnikovo nagrado, bila igralka leta Revije Stop, prejela nagrado Sklada Staneta Severja Škofja Loka in druge. V zadnjem času jo ljudje prepoznavajo zaradi njene pogovorne in zelo iskrene oddaje Zvezdana, ki jo vodi na Televiziji Slovenije.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi