Nanine karikature: Robbie Coltrane

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo slovenskega kantavtorja Vlada Kreslina, danes pa je na vrsti karikatura škotskega igralca, pisatelja in komika Robbia Coltrane.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Robbie Coltrane

Anthony Robert McMillan ali bolje znan kot Robbie Coltrane. Robbie se je rodil 30. marca 1950 na škotskem. Prepoznaven je kot igralec, pisatelj in komik. Igral je v seriji filmov o Harryju Potterju, James Bond, Zlato oko ter Svet ni dovolj. Leta 2011 je bil nagrajen za ”izjemen prispevek” k filmu na podelitvi nagrad British Academy Scotland. V svoji karieri je prejel res lepo število nagrad med njimi je bil leta 2006 odlikovan za častnika reda Britanskega Cesarstva. Colatrane pa ima tudi hude težave z osteoartritisem.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi