Nanine karikature: Vlado Kreslin

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo ameriške manekenke in igralke Farrah Fawcett, danes pa je na vrsti karikatura slovenskega kantavtorja Vlada Kreslina.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Vlado Kreslin

Vlado Kreslin se je rodil 29. novembra 1953 v Beltincih. Vlado je svojo glasbeno pot pričel leta 1970 kot bobnar v skupini Apollo. Leta 1980 je zmagal na Slovenski popevki s skladbo Dan neskončnih sanj, tri leta kasneje pa se je priključil skupini Martin Krpan. Zagotovo je najbolj prepoznan po svojih pesmih kot so: Tista črna kitara, Od višine se zvrti, Z Goričkega v Piran … V svoji karieri je izdal 26 albumov. Leta 2021 je prejel Zlato piščal za življenjsko delo.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi