Nanine karikature: Farrah Fawcett

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo ameriškega kantavtorja in country pevca Dona Williamsa, danes pa je na vrsti karikatura ameriške manekenke in igralke Farrah Fawcett.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Farrah Fawcett

Farrah Fawcett se je rodila  2. februarja 1947 in umrla 25. junij 2009. Farrah je bila ameriška manekenka, igralka in umetnica. Štirikrat je bila nominirana za nagrado Emmy in šestkrat za nagardo Zlati globus. Mednarodno prepoznavna je postala po svoji glavni vlogi v prvi sezoni televizijske serije Charlie’s Angels.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi