Nanine karikature: Don Williams

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo ameriške igralke Julie Louis, danes pa je na vrsti karikatura ameriškega kantavtorja in country pevca Dona Williamsa.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Don Williams

Donald Ray Williams je bil country pevec, tekstopisec in kantavtor, ki se je rodil 27. maja 1939 in umrl 8. septembera 2017 v ZDA. Svojo pevsko solo kariero je začel leta 1971. Zaradi svojega preprostega a gladko bas-bariton glasa si je prislužil vzdevek ”nežni velikan”. Njegove uspešnice so prepevali tudi znani pevci kot so Johnny Casg, Eric Clapton, Claude Russell Bridges in drugi. Leta 2010 je bil Don Williams sprejet v dvorano slavnih Country Music.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi