Nanine karikature: Zendaya

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo angleškega igralca Tima Rotha, danes pa je na vrsti karikatura ameriške igralke in pevke Zendaye.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Zendaya

Zendaya Maree Stoermer Colema je ameriška igralka in pevka, ki se je rodila 1. septembra 1996 v Kaliforniji v Ameriki. Zendaya je prejemnica številnih priznanj, vključno z nagrado Emmy, nagrado Satellite in nagrado Saturn. Svojo kariero je začela kot otroški model in rezervna plesalka. Njena prva večja vloga je bila Rocky Blue v telefizijski komediji Shake It Up, ki se je predvajala na Disney Channel. Danes Zendayo lahko vidimo v novejših filmih Spider Man.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi