Nanine karikature: Tim Roth

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo kanadskega igralca in filmskega režiserja Ryana Reynoldsa, danes pa je na vrsti karikatura angleškega igralca Tima Rotha.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Tim Roth

Timothy Simon Roth je angleški filmski igralec in režiser, ki se je rodil 14. maja 1961 v Londonu v Angliji. Najbolj znan je po svojih vlogah v ameriških filmih: Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Four Rooms, Planet of the Apes, … Bil je tudi nominiran za nagrado Oskar za najboljšo stansko vlogo v filmu The Incredible Hulk and Rob Roy.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi