Nanine karikature: Željko Bebek

Prišel je petek in z njim nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskegadanes pa je na vrsti karikatura prvega pevca kultne skupine Bijelo Dugme, Željka Bebeka.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Željko Bebek

Je eden izmed najslavnejših vokalistov z območja nekdanje Jugoslavije, ki je bil prvi pevec kultne skupine Bijelo Dugme. Po razhodu s skupino se je podal na samostojno glasbeno pot in ustvaril uspešno kariero. V zadnjem času je dokončal svoj album z naslovom Mali oblak ljubavi, medtem, ko je na Hrvaškem v začetku junija izšla njegova avtobiografija. Nastopal je tudi na letošnjem Festivalu Lent v Mariboru in navkljub svojim 76-tim letom starosti, še vedno ohranja navdušenje nad športom.

Karikatura: Nana Guberinič

Tagi