Nanine karikature: Volodimir Zelenski

Prišel je petek in z njim nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo nekdanjega nogometaša in trenutno športnega direktorja NK Domžale Senijada Ibričićadanes pa je na vrsti karikatura ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Volodimir Zelenski

Volodimir Oleksandrovič Zelenski (Volodimir Oleksandrovič Zelenski) je aktualni predsednik Republike Ukrajine. Pred predsedniškim mandatom je bil znan kot komik in igralec. Na kijevski narodni ekonomski univerzi je doštudiral pravo, ustanovil produkcijsko hišo Kvartal 95, v vlogi predsednika Ukrajine nastopal v priljubljeni satirični seriji Sluga ljudstva in se leta 2016 preizkusil v resničnostnem šovu Zvezde plešejo, kjer je v paru z Oleno Šoptenko celo zmagal.

Karikatura: Nana Guberinič

Tagi