Nanine karikature: Senijad Ibričić

Prišel je petek in z njim nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo hrvaške rock in pop pevke Josipe Lisac , danes pa je na vrsti karikatura Senijada Ibričića, nekdanjega nogometaša, danes pa športnega direktorja NK Domžale.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Senijad Ibričić

Senijad Ibričić je šestintridesetletni nekdanji nogometaš domžalske rumene družine, danes pa njen športni direktor. V dolgotrajni in bogati športni karieri, ki jo je igral na profesionalni ravni, je zaigral v Rusiji, Turčiji, na Hrvaškem in celo v Iranu. Bil je tudi reprezentant Bosne in Hercegovine, za katero je odigral 43 tekem in zabil tri gole. Pot ga je leta 2016 prinesla k domžalskemu prvoligašu, kjer je igral in opravljal vlogo kapetana članske ekipe vse do zaključka sezone 2021/2022, nato pa je prevzel vlogo športnega direktorja NK Domžale.

Karikatura: Nana Guberinič

Tagi