Nanine karikature: Josipa Lisac

Prišel je petek in z njim nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo ameriškega filmskega igralca Jeffa Bridgesa, danes pa je na vrsti karikatura hrvaške rock in pop pevke Josipe Lisac.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Josipa Lisac

Josipa Lisac je bila v šestdesetih letih vokalistka skupine Zlatni Akordi. Njen prvi solo album z naslovom Dnevnik jedne ljubavi (Dnevnik neke ljubezni), posnet leta 1973, je bil velika uspešnica in je še danes priljubljen na Hrvaškem.

Josipa je znana predvsem po rock hitih, pela pa je tudi veliko bosanskih ljudskih in hrvaških božičnih pesmi. Poleg Hrvaške je bila prepoznavna tudi na jugoslovanski rock sceni. Vso svojo kariero je vzbujala pozornost, saj je za na oder izbirala kostume, nenavadnih oblačil.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karikatura: Nana Guberinič

Tagi