Nanine karikature: Jeff Bridges

Prišel je petek in z njim nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo ameriške igralke, režiserke in producentke Anjelice Hustondanes pa je na vrsti karikatura znanega ameriškega filmskega igralca Jeff Bridges.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Jeff Bridges

Jeffrey Leon Bridges se je rodil v Los Angelesu ( California) 4. decembra 1949 znanemu in priznanemu filmskemu in TV igralcu Lloyd Bridges in njegovi dolgoletni ženi Dorothy Dean Bridges. Jeff Bridges velja v Hollywoodu za enega bolj priljubljenih imen. V svoji zavidljivi, več kot 50 let trajajoči filmski karieri je bil za oskarja nominiran že sedemkrat, leta 2009 pa je zlati kipec tudi prejel in sicer za film Noro srce (Crazy Heart).

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi