Nanine karikature: Anjelica Huston

Prišel je petek in z njim nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo Bette Davis, znane ameriške igralke, danes pa je na vrsti karikatura ameriške igralke, režiserke in producentke Anjelice Huston.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Anjelica Huston

Anjelica Huston je ameriška igralka, režiserka, producentka in nekdanja manekenka, ki se je rodila 8. junija 1951 v Los Angelesu. Je hči režiserja Johna Hustona in vnukinja igralca Walterja Hustona. V svoji karieri je prejela vrsto nagrad med drugim tudi Oskarja za najboljšo igralko v stranski vlogi. Igrala je v več znanih filmih med njimi v John Wick 3 in Pri Addamsovih.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi