Nanine karikature: Bette Davis

Prišel je petek in z njim nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo Miša Kovača, enega najbolj priljubljenih pevcev nekdanje Jugoslavije, danes pa je na vrsti Bette Davis, znana ameriška igralka, ki je v svoji dolgoletni igralski karieri nastopila v več kot sto filmih.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Bette Davis

Bette Davis je bila prva ameriška igralka, ki je bila v svoji bogati dolgoletni igralski karieri kar petkrat zaporedoma nominirana za oskarja in prva, ki je prejela deset nominacij za oskarja. Skupaj je bila tako nominirana kar enajstkrat. Prejela je dva oskarja in sicer leta 1935 za film “Dangerous”, ter leta 1938 za film “Jezebel”.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi