Nanine karikature: Yayoi Kusama

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo ameriškega politika in novo izvoljenega predsednika ZDA Joe Bidna, danes pa je na vrsti karikatura japonske sodobne umetnice Yayoi Kusama. 

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga pred kratkim objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Yayoi Kusama

Yayoi Kusama se je rodila 22. marca 1929 na Japonskem. Yayoi je japonska sodobna umetnica, ki se ukvarja s kiparstvom. Dejavna je tudi na področju filma, mode, poezije in drugih umetnosti. Njena dela temeljijo na konceptualni umetnosti in prikazujejo nekatere lastnosti feminizma, minimalizma, nadrealizma, pop arta in abstraktnega ekspresionizma ter so prežeta z avtobiografsko, psihološko in spolno vsebino. Yayoi Kusama je ena izmed najbolj priznanih in najpomembnejših še živečih umetnic, ki prihajajo z Japonske. 

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi