Nanine karikature: Joe Biden

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo legendarnega argentinskega nogometaša in trenerja Diega Maradona, danes pa je na vrsti karikatura ameriškega politika in novo izvoljenega predsednika ZDA Joe Bidna.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga pred kratkim objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Joe Biden

Joseph Robinette Biden ml. se je rodil 20. novembra 1942 v Pensilvaniji. V mandatu predsednika Baracka Obame je bil Biden podpredsednik. 6. junija 2020 je Joe Biden uradno postal demokratski predsedniški kandidat in že v kompaniji napovedal, da bo za podpredsedniško kandidatko izbral žensko in to je Kamalo Harris. Danes pa je novoizvoljeni 46. predsednik ZDA.

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi