Nanine karikature: Diego Maradona

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Na zadnje smo objavili karikaturo filmskega igralca Lee Marvina, danes pa je na vrsti karikatura legendarnega argentinskega nogometaša in trenerja Diega Maradona.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga pred kratkim objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Diego Maradona

Diego Armando Maradona se je rodil 30. oktobra 1960 v Argentini. Velja za enega izmed najboljših nogometašev vseh časov. Kot nogometaš je igral za ekipe Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelona, S.S.C. Napoli, Sevilla in Newell’s Old Boys. Za Argentinsko reprezentanco je odigral 91 tekem, na katerih je dosegel 34 golov. Igral je tudi na štirih svetovnih nogometnih prvenstvih. Leta 2000 pa je po glasovanju ljudstva postal tudi najboljši nogometaš stoletja. Pred nekaj dnevi je uspešno preživel operacijo možganskega strdka.

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi