Nanine karikature: Lee Marvin

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo slovenske pevke zabavne glasbe Ane Soklič, danes pa je na vrsti karikatura filmskega igralca Lee Marvina. 

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga pred kratkim objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Lee Marvin

Lee Marvin se je rodil 19. februarja 1924 v New Yorku in umrl 29. avgusta 1987 v Arizoni v ZDA. Marvin je bil ameriški filmski igralec znan po svojem hrapavem glasu. Na začetku svoje igralske poti je igral vloge podležev ter vojnih veteranov. Po prejemu nagrade Oskar za glavno vlogo v filmu Cat Ballou, je igral bolj raznolike in dobrohotne vloge.

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi