Nanine karikature: Ana Soklič

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo kuharskega mojstra Gordona Ramseya, danes pa je na vrsti karikatura slovenske pevke zabavne glasbe Ane Soklič.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga pred kratkim objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Ana Soklič

Ana Soklič se je rodila 10. aprila 1984. Znana je kot glasbenica, tekstopiska in pevka, ki živi v Lescah. Ob začetku svoje glasbene kariere si je nadela umetniško ime Diona Dimm ter s tem imenom nastopila na kar nekaj znanih slovenskih pevskih tekmovanjih in festivalih.

Kot Ana Soklič je leta 2019 nastopila na Slovenski popevki. Leta 2020 pa na Emi. Tekmovanju za izbor slovenskega predstavnika za evrovizijsko popevko. Vendar je bila prireditev kasneje odpovedana zaradi koronavirusa.

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi