Nanine karikature – Wpap portret: Urška Žolnir Jugovar

Mesec dni je naokoli in na vrsti je nov portret v Wpap art tehniki. Domžalska karikaturistka Nana Guberinič se je odločila, da vam bo enkrat mesečno predstavila svoja dela v Wpap art tehniki. Nazadnje je bil objavljen portret vrhunskega slovenskega kolesarja, olimpijskega prvaka Primoža Rogliča, danes pa je na vrsti portret športnice, nekdanje judoistke Urške Žolnir Jugovar.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Urška Žolnir Jugovar

Urška Žolnir je ena najboljših slovenskih judoistk vseh časov in prva Slovenka z zlato olimpijsko kolajno v individualnem športu. Naziv judoistka leta si je prislužila in priborila predvsem z osvojeno zlato kolajno na olimpijskih igrah v Londonu leta 2012. Junija 2015 je končala tekmovalno kariero ter se pred kratkim podaja tudi v mednarodne športne vode in na kongresu Evropske judoistične zveze (EJU) postala ena od treh športnih direktoric krovne organizacije na stari celini.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Avtorica karikatur: Nana Guberinič

 

Tagi