Nanine karikature – Wpap portret : Primož Roglič

Mesec dni je naokoli in na vrsti je nov portret v Wpap art tehniki. Domžalska karikaturistka Nana Guberinič se je odločila, da vam bo enkrat mesečno predstavila svoja dela v Wpap art tehniki. Nazadnje je bil objavljen portret televizijske voditeljice Ane Praznik, danes pa je na vrsti portret vrhunskega slovenskega kolesarja, olimpijskega prvaka Primoža Rogliča.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Primož Roglič

Primož Roglič je športno kariero začel kot smučarski skakalec, vendar se je kasneje po nesreči usmeril v cestno kolesarstvo. Na vrhu svetovne lestvice UCI je kot kolesar kraljeval skupno kar 75 tednov, s čimer se je uvrstil na 1. mesto večne lestvice. Kot prvemu Slovencu mu je uspelo osvojiti rumeno majico ma Dirki po Franciji, leta 2021 pa je na olimpijskih igrah v Tokiu v velikem slogu odpeljal 44,2 kilometra dolg kronometer in si prikolesaril zlato medaljo.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Avtorica karikatur: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi