Nanine karikature – Wpap portret : Ana Praznik

Mesec dni je naokoli in na vrsti je nov portret v Wpap art tehniki. Domžalska karikaturistka Nana Guberinič se je odločila, da vam bo enkrat mesečno predstavila svoja dela v Wpap art tehniki. Nazadnje je bil objavljen portret slovenskega nogometaša Jana Oblaka, danes pa je na vrsti portret pevke, radijske in televizijske voditeljice Ane Praznik.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Ana Praznik

Ana Praznik je simpatična slovenska radijska in televizijska voditeljica, članica kultne skupine Bepop, ki je leta 2002, pri svojih rosnih 19. letih, prvič stopila na avdicijski oder glasbenega šova Popstars. S parterjem Petrom je ponosna mamica hčerkice Otje, ter znan obraz Delovne akcije, s katero popravljala in preurejala slovenske domove, rada spreminja svet na bolje in ob tem iskreno verjame, da je nesebična pomoč drugim glavna vrednota.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Avtorica karikatur: Nana Guberinič

Tagi