Nanine karikature – Wpap art: Jan Oblak

Mesec dni je naokoli in na vrsti je nov portret v Wpap art tehniki. Domžalska karikaturistka Nana Guberinič se je odločila, da vam bo enkrat mesečno predstavila svoja dela v Wpap art tehniki. Nazadnje je bil objavljen portret slovenske antropologinje, sociologinje ter ustanoviteljice in direktorice Inštituta 8. marec Nike Kovač, danes pa je na vrsti portret slovenskega nogometaša Jana Oblaka.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Jan Oblak

Jan Oblak je slovenski nogometaš, ki se je rodil 7. januarja 1993 v Kranju. Svojo športno kariero je začel z igranjem za domač klub NK Ločan. Pri svojih 10 letih pa je prestopil in začel igrati za nogometni klub Olimpija Ljubljana. Leta 2010 je Oblak podpisal pogodbo nogometnim klubom Benfica iz Portugalske. Danes Jan Oblak igra za klub Atletico Madrid in velja za enega najboljših vratarjev na svetu.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Avtorica karikatur: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi