Nanine karikature – Wpap art: Nika Kovač

Mesec dni je naokoli in na vrsti je nov portret v Wpap art tehniki. Domžalska karikaturistka Nana Guberinič se je odločila, da vam bo enkrat mesečno predstavila svoja dela v Wpap art tehniki. Nazadnje je bil objavljen portret ena najbolj perspektivnih smučarskih skakalk Nike Križnar, danes pa je na vrsti portret slovenske antropologinje, sociologinje ter ustanoviteljice in direktorice Inštituta 8. marec Nike Kovač.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Nika Kovač

Nika Kovač je slovenska antropologinja, sociologinja ter ustanoviteljica in direktorica Inštituta 8. marec. Je ena izmed najbolj prepoznavnih slovenskih aktivistk. Zagotovo se jo najbolj spomnite po vlogi pri kampaniji proti zakonu o vodah. Nika Kovač prejela tudi naziv Slovenka leta 2021.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Avtorica karikatur: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi