Nanine karikature – Wpap art: Nika Križnar

Mesec dni je naokoli in na vrsti je nov portret v Wpap art tehniki. Domžalska karikaturistka Nana Guberinič se je odločila, da vam bo enkrat mesečno predstavila svoja dela v Wpap art tehniki. Nazadnje je bil objavljen portret slovenske judoistke Tine Trstenjak, danes pa je na vrsti ena najbolj perspektivnih smučarskih skakalk Nika Križnar.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Nika Križnar

Nika Križnar je članica kluba SSK Alpina Žiri. V sezoni 2020/21 je osvojila srebrno in bronasto medaljo na Svetovnem prvenstvu ter kot prva slovenska smučarka skakalka veliki kristalni globus za zmago v svetovnem pokalu. Tudi v letošnji sezoni Nika blesti, na letošnji olimpijadi pa je ena izmed favoritinj za osvojitev olimpijske medalje.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Avtorica karikatur: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi