Nanine karikature – Wpap art: Tina Trstenjak

Mesec dni je naokoli in na vrsti je nov portret v Wpap art tehniki. Domžalska karikaturistka Nana Guberinič se je odločila, da vam bo enkrat mesečno predstavila svoja dela v Wpap art tehniki. Nazadnje je bil objavljen portret velike ljubiteljice gledališča Branke Gombač, mame glasbenika Boštjana Gombača, danes pa je na vrsti slovenska judoistka Tina Trstenjak.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Tina Trstenjak

Tina Trstenjak, slovenska judoistka se je rodila 24. avgusta 1990 v Celju. Tina je svoje znanje o judu pridobila od znanega in uspešnega judista Marjana Fabjana (Judo klub Z’ dežele Sankaku Celje). Trstenjakova se tako kot njeni klubski kolegici Urška Žolnir in Lucija Polavder, lahko pohvali s številnimi medaljami iz najtežjih tekmovanj v judu. Tina Trstenjak tekmuje v kategoriji do 63 kg.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi