Nanine karikature – Wpap portret: Nika Križnar

Na vrsti je nov portret v Wpap art tehniki. Domžalska karikaturistka Nana Guberinič se je odločila, da vam bo enkrat mesečno predstavila svoja dela v Wpap art tehniki. Nazadnje je bil objavljen portret nekdanje judoistke Lucije Polavderdanes pa je na vrsti portret dobitnice velikega kristalnega globusa, zlate in bronaste kolajne na olimpijskih igrah v Pekingu, Nike Križnar.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Nika Križnar

Nika Križnar je ena najperspektivnejših mladih slovenskih skakalk, ki prihaja iz Delnic, majhnega hribovskega kraja v Poljanski dolini. Obiskovala je športni oddelek ekonomske gimnazije na Gimnaziji Franceta Prešerna. V svetovnem pokalu je prvič debitirala v sezoni 2015/16 v Ljubnem, ko se je uvrstila na 12. in 14. mesto. Vrhunec dosedanje kariere je doživela v sezoni 2020/2021, ko je postala najboljša smučarska skakalka na svetu. Osvojila je veliki kristalni globus, prvega za Slovenijo v ženskih smučarskih skokih, ter zlate in bronaste kolajne na olimpijskih igrah v Pekingu.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Avtorica karikatur: Nana Guberinič

Tagi