Nanine karikature – Wpap portret: Lucija Polavder

Na vrsti je nov portret v Wpap art tehniki. Domžalska karikaturistka Nana Guberinič se je odločila, da vam bo enkrat mesečno predstavila svoja dela v Wpap art tehniki. Nazadnje je bil objavljen portret hrvaške pevke zabavne glasbe Doris Dragovićdanes pa je na vrsti portret nekdanje judoistke Lucije Polavder.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Lucija Polavder

Lucija Polavder je mlada mamica in nekdanja judoistka, ki je v svoji športni karieri osvojila številna priznanja. Na Poletnih olimpijskih igrah, ki so potekale v Pekingu leta 2008, je v kategoriji nad 78 kg osvojila bron. Dve leti kasneje pa je na evropskem prvenstvu na Dunaju posegla po zlatu. Leta 2015 se je odločila fokusirati na zasebno življenja. Prišel je čas za materinstvo in snovanje doma z družino v Pongracu.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Avtorica karikatur: Nana Guberinič

Tagi