Nanine karikature – Wpap portret: Doris Dragovič

Na vrsti je nov portret v Wpap art tehniki. Domžalska karikaturistka Nana Guberinič se je odločila, da vam bo enkrat mesečno predstavila svoja dela v Wpap art tehniki. Nazadnje je bil objavljen portret nekdanje judoistke Urške Žolnir Jugovar, danes pa je na vrsti portret hrvaške pevke zabavne glasbe Doris Dragović.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Doris Dragović

Doris Dragovič je legendarna hrvaška pevka, ki je svojo glasbeno kariero začela leta 1981 v glasbeni skupini More. Njena bogata kariera je zaznamovana s številnimi albumi, nastopi na festivalih in z dvema nastopoma na izboru za pesem Evrovizije, kjer je leta 1999 s pesmijo Marija Magdalena osvojila četrto mesto.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Avtorica karikatur: Nana Guberinič

Tagi