Nanine karikature – Wpap art: Urška Bogataj

Na vrsti je nov Nanin izdelek v Wpap art tehniki. Domžalska karikaturistka Nana Guberinič se je odločila, da vam bo enkrat mesečno predstavila svoja dela v Wpap art tehniki. Nazadnje je bil objavljen portret alpskega smučarja Žana Kranjcadanes pa je na vrsti portret smučarske skakalke Urške Bogataj.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Urška Bogataj

Urša Bogataj je smučarska skakalka in dvakratna olimpijska prvakinja v smučarskih skokih, ki je leta 2023 prvič postala mamica. Društvo športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) ji je ob koncu leta 2022 dodelilo naziv športnica leta. Polhograjčanka je po hudi poškodbi kolena, ki jo je doletela leta 2019 celo že razmišljala o možnosti zaključka športne kariere, vendar si je kasneje premislila in osvojila pomembne športne dosežke.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Petra Petravič; Wpap art: Nana Guberinič

Tagi