Nanine karikature – Wpap art: Žan Kranjec

Na vrsti je nov Nanin izdelek v Wpap art tehniki. Domžalska karikaturistka Nana Guberinič se je odločila, da vam bo enkrat mesečno predstavila svoja dela v Wpap art tehniki. Nazadnje je bil objavljen portret slovenskega atleta Kristjana Čehadanes pa je na vrsti portret slovenskega alpskega smučarja Žana Kranjca.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Žan Kranjec

Žan Kranjec je alpski smučar iz Bukovice pri Vodicah, specialist za veleslalom. Je olimpijski podprvak v veleslalomu z Zimskih olimpijskih iger 2022 in zmagovalec dveh tekem v svetovnem pokalu. Prvo zmago je osvojil decembra 2018 v Saalbachu, drugo pa na veleslalomski klasiki januarja 2020 v Adelbodnu. Na svetovnem prvenstvu je bil najboljši leta 2019, ko si je v veleslalomu priboril 5. mesto.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Petra Petravič; Wpap art: Nana Guberinič

Tagi