Nanine karikature – Wpap art: Helena Blagne

Mesec dni je naokoli in na vrsti je nov portret v Wpap art tehniki. Domžalska karikaturistka Nana Guberinič se je odločila, da vam bo enkrat mesečno predstavila svoja dela v Wpap art tehniki. Nazadnje je bil objavljen portret slovenskega fotomodela Bernarde Marovt, danes pa je na vrsti portret slovenske pevke Helene Blagne. 

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Helena Blagne

Helena Blagne slovenska pevka zabavne in operne glasbe se je rodila 8. maja 1963 na Jesenicah. Prvič je javno nastopila na tekmovanju Prvi glas Gorenjske pri svojih dvanajstih letih. Na profesionalno pevsko pot pa se je podala leta 1986, ko je s pesmijo Ko te ni, prejela prvo nagrado občinstva in prvo nagrado strokovne žirije na makedonskem Makfestu. Helena Blagne je tudi najbolj uspešna slovenska pevka vseh časov, saj je prodala več kot dva milijona plošč. Danes Helena nove glasbene upe uči petje v svoji glasbeni šoli.

(Vir: sl.wikipedia.org)

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Wpap art portret: Nana Guberinič

Tagi