Nanine karikature – Wpap art: Ana Velenšek

Na vrsti je nov Nanin izdelek v Wpap art tehniki. Domžalska karikaturistka Nana Guberinič se je odločila, da vam bo enkrat mesečno predstavila svoja dela v Wpap art tehniki. Nazadnje je bil objavljen portretkarikatura španske igralke in modela Rossy de Palmadanes pa je na vrsti portret judoistke, Ane Velenšek.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Ana Velenšek

Ana velenšek je nekdanja slovenska judoistka, ki jo Slovenija pozna kot uspešno predstavnico naše države na tekmovanju Olimpijskih iger. Svoj največji dosežek v karieri je dosegla na poletnih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru leta 2016, ko je v kategoriji do 78 kg osvojila bronasto olimpijsko medaljo. To je dosegla navkljub poškodovanemu kolenu. Kariero ji krasita tudi dve bronasti medalji iz tekmovanj na evropskih tekmovanjih.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Polona Mežnar; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi