Nanine karikature: Rossy de Palma

Prišel je petek in z njim nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo slovenskega vrhunskega kolesarja Tadeja Pogačarja, danes pa je na vrsti karikatura španske igralke in modela Rossy de Palma.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Rossy de Palma

Španska igralka in model Rosa Elena García Echave oziroma umetniško Rossy de Palma se je rodila 16. septembra 1964 v Španiji. Leta 1986 jo je odkril španski filmski režiser, scenarist in producent Pedro Almodóvar v kavarni v Madridu. Igrala je v več njegovih filmih: Law of Desire, Women on the Verge of a Nervous Breakdown, Tie Me Up! Tie Me Down!, Broken Embraces in drugih.

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi