Nanine karikature: Tadej Pogačar

Prišel je petek in z njim nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo legende domžalske košarke Pavleta Andrejašiča, danes pa je na vrsti karikatura slovenskega vrhunskega kolesarja Tadeja Pogačarja.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Tadej Pogarčar

Tadej Pogačar je slovenski poklicni kolesar, ki se je rodil 21. septembra 1998 in prihaja iz Komende. Pogačar je profesionalni kolesar in od leta 2019 član World Tour ekipe UAE Team Emirates. Leta 2020 in 2021 je zmagal na najbolj znani dirki po Franciji (Tour de France). Osvojil je tudi marsikatero drugo dirko in je eden najboljših kolesarjev na svetu.

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi