Nanine karikature: Pavle Andrejašič, legenda domžalske košarke

Prišel je petek in z njim nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo angleške filmske igralke Emme Thompson, danes pa je na vrsti karikatura legende domžalske košarke Pavleta Andrejašiča, ki je te dni praznoval 70. rojstni dan.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Pavle Andrejašič

Pavle Andrejašič je nekdanji domžalski košarkar, ki je za člansko ekipo KK Helios Domžale odigral kar 9 sezon (1973-1982). V domžalskem dresu je igral na poziciji centra in je bil steber ekipe. Po končani igralski karieri je še nekaj let še uspešno vzgajal in prenašal svoje znanje na igralce mlajših kategorij. Danes je nepogrešljiv član veteranov “Legend domžalske košarke”, funkcionar v strokovnem štabu kluba ter strastni navijač, spremljevalec današnjih mlajših generacij košarkarjev KK Helios Kansai.

Vse najboljše!

Nana Guberinič; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi