Nanine karikature: Emma Thompson

Prišel je petek in z njim nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo holandskega slikarja in grafika Rembrandta, danes pa je na vrsti karikatura angleške filmske igralke Emme Thompson.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Emma Thompson

Emma Thompson je angleška filmska igralka in scenaristka, ki se je rodila 15. aprila 1959 v Londonu. V svoji igralski karieri je prejela številna priznanja in nagrade. Med drugim dva Oskarja, dva Zlata globusa, nagrado Emmy in še bi lahko naštevali. Zagotovo jo vsak izmed vas pozna iz vsaj enega filma. Igrala je v filmih: Kruela, Matilda, Pravzaprav ljubezen, Čudežna varuška in drugih.

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi